top of page

Què és el MLC© O MÈTODE D’ALLIBERACIÓ DE LES CUIRASSES? 

El MLC© és un mètode corporal basat en l’antigymnasia® de Thérèse Bertherat. Permet l’alliberament corporal aportant benestar. Aquest mètode té en compte els pensaments i les emocions que es poden despertar amb els moviments que proposem a les classes. I de què ens alliberem? De les cuirasses. És a dir, de les proteccions, de les tensions musculars i d’altres bloquejos, com el bloqueig de la respiració, de la flexibilitat o de les emocions.

 

Les cuirasses són una mena d’armadura que hem anat creant inconscientment, durant molt de temps, per a protegir-nos de l'entorn. Amb els anys, aquesta armadura ens pot causar tensions musculars que bloquegen el nostre moviment espontani. Així que sí, tots en tenim de cuirasses!

 

Amb el MLC© alliberem aquestes rigideses físiques i psíquiques o, cuirasses, per a retornar al cos el seu propi moviment, alhora que alliberem les emocions no resoltes o inconscients.

Què NO és el MLC© O MÈTODE D’ALLIBERACIÓ DE LES CUIRASSES? 

NO ÉS UN MÈTODE QUE CURA CAP MALALTIA. Hi ha persones que troben en el MLC© una millora en el seu benestar i també en la seva malaltia o dificultats. Físicament, els moviments flexibilitzen el cos, ajuden a corregir la posició, a respirar millor... No cura però t’ajuda a responsabilitzar-te del teu dolor i a dialogar amb ell per a comprendre, alliberar i procurar-te una millor qualitat de vida.

 

NO ÉS UN TREBALL DE GIMNÀSTICA NI UN ESPORT. Però sí que és un treball corporal  que, de forma ordenada i respectuosa, abasteix tot el cos. Hi ha moviments respiratoris, moviments d’estirament de cadenes musculars, moviments de distensió, d’obertura, d’harmonització...

 

NO ÉS UN TREBALL DE 4 DIES. Mai se sap quan es dóna el moment en què un pot deixar la personalitat i la crítica fora de la classe i centrar-se en la consciència sensorial per entrar de ple en del MLC© i obrir-se a un diàleg amb el propi cos. Hi ha qui triga uns 2 mesos, qui en triga 8 o qui mai connecta a aquest nivell però sí en d’altres. Només per una qüestió de treball físic i d’aprenentatge en viure amb atenció plena, ja és valuós practicar el MLC©. A més a més, el cos se l’ha de cuidar sempre, no uns dies o una temporadeta.

 

NO ÉS UNA TERÀPIA  però, sovint, els efectes i conseqüències resulten molt terapèutiques. Hi ha persones que han estat anys anat al psicòleg o al psicoanalista i sí, els anava bé però en fer MLC©, amb el nostre acompanyament sense judicis i el seu diàleg amb el seu propi cos, han pogut comprendre i connectar amb el que abans no aconseguien exclusivament amb l'ús de la ment. Per què? Perquè la ment pot amagar-nos coses, però el cos mai menteix.

EL MLC© és un camí per explorar l’autoconeixement i connectar amb la nostra autenticitat, alhora que tonifiquem i flexibilitzem els músculs.

 

  • Ens ajuda a estirar i flexibilitzar el cos,

  • a alliberar la respiració,

  • a millorar el to muscular,

  • a regular l'estrès

  • a despertar la consciència corporal

  • a sentir-nos en harmonia amb el nostre cos

  • a afavorir i desenvolupar l’atenció plena, el que ara està de moda i en diuen Mindfulness, ja que prestant atenció a les sensacions corporals entrem en contacte amb el nostre espai interior i la nostra vitalitat.

Aquest treball està emmarcat en l’àmbit de la salut i el benestar 

 

-------------------------El Mètode MLC© és una marca enregistrada de Marie Lise Labonté-------------------------

 

 

bottom of page